12.3 C
Caransebeş
8.7 C
Reșița
12.1 C
Oţelu Roşu
sâmbătă 13 aprilie 2024

Via Transilvanica

Politică

Traseele de lungă distanță sunt unice, provocatoare și pline de aventuri. Via Transilvanica îți oferă ocazia să descoperi autenticitatea comunităților și peisajelor Românești, dar și pe tine însuți, la pas, pe bicicletă sau călare.

Cornel Galescu, consilierul personal al președintelui Romeo Dunca, sprijină proiectul de anvergură națională „Via Transilvanica – drumul care unește” – itinerar ce va străbate județul Caraș – Severin pe o lungime de aprox 290 km.

„Noi, cei ce reprezentăm Consiliul Județean Caraș-Severin, suntem bucuroși și recunoscători pentru faptul că Asociația Tășuleasa, inițiatoarea proiectului, a acceptat un traseu atât de lung în Banatul Montan. Acest parteneriat ne obligă la o implicare majoră, la intensificarea atenției acordate UAT – urilor străbătute de această magistrală turistică. Ne așteptăm la crearea unei emulații economice și culturale pe toată suprafața județului în viitorul apropiat”, a menționat Cornel Galescu.

Totodată consilierul președintelui Romeo Dunca invită potențialii parteneri: societăți comerciale, ONG-uri sau persoane fizice să nu piardă această oportunitate de a-și asocia numele cu unul dintre cele mai promițătoare obiective din domeniul turistic național și să cumpere din bornele care vor marca drumul de lungă distanță.

Anul trecut Asociația Tășuleasa Social a reușit să documenteze realizarea traseului Via Transilvanica în trei județe: Mureș, Harghita și Sibiu, inclusiv lansările acestor trasee. Cei 400 kilometri marcați, realizați și documentați sunt parte dintr-un traseu de lungă distanță, care va străbate și județul Caraș-Severin.

spot_img

Actualitate