La sfârșitul săptămânii la Căminul Cultural din Plugova a avut loc lansarea volumului „Plugova, contribuții monografice, 580 de ani de atestare documentară scrisă”, semnată de Titu Trifu Pervulescu, om al satului, reîntors în localitatea natală pentru a cerceta istoria acestor locuri.
Lucrarea a fost tipărită la Editura Hoffman, iar prin tot ceea ce a trudit autorul a dorit să scoată la lumină evenimente și aspecte din viața și activitatea înaintașilor săi, peste care s-a așternut ușor praful uitării.
„Cartea se vrea o restituire pe baza multiplelor informații găsite după asidue căutări în arhive publice și private și ore de studiu în biblioteci”, menționează Titu Trifu Pervulescu. La lansarea monografiei au fost prezenți mai mulți oameni ai satului, acum personalități ale județului Caraș-Severin și Timiș dar și reprezentanți ai Bisericii, ai Muzeului Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță din Caransebeș, prieteni din întreaga țară ai autorului.
Cu această ocazie au fost prezentate mai multe obiecte tradiționale din zona localității Plugova, care vor fi, în viitorul apropiat parte din colecția viitorului muzeu al satului Plugova. Propunerea a venit din partea managerului Muzeul Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță Caransebeș, dr. Dacian Rancu și a fost îmbrățișată cu entuziasm de primarul comunei Mehadia, Grigore Bardac.